thesixties.blogg.se

60-tal. Det ska vi skriva om.

Twiggy - Sara

Publicerad 2013-05-03 12:56:54 i Allmänt,

Lesley Lawson, känd som Twiggy, föddes 19 september 1949. Hon är en brittisk modell, skådespelerska och sångerska. I mitten av 60-talet blev hon en världskänd tonårsmodell för “Swinging London” med andra modeller så som Penelope Tree.

Swinging London var en allomfattande term som syftar på ungdomskulturen som uppkom i London under 60-talet och bestod av fashionabla ungdomar som lyssnade på rock- och popmusik.

Twiggt var en stor del av den kulturen och hon har blivit kallad “the face of 1966” och “the Queen of Mod”.

Twiggy blev 1966 upptäckt av Deidre McSHarry, en känd modejournalist från The Daily Express. Med sin extremt smala kropp, pojkklippta hår och sitt änglalika ansikte tog Twiggy modeindustrin med storm. Vid 1967 hade hon modellat i Frankrike, Japan och USA och hon hade varit på omslaget för Vouge och The Tatler. Hon var känd världen över.

Efter sin modellkariär började Twiggy sin framgångsrika kärriär som skådespelerska. Hon har spelat i 18 filmer, bland annat Blues Brothers, och 19 TV-serier. Hon hade till och med en egen TV-serie, Twiggy’s People, mellan 1974-1975 där hon interbjuade kändisar. Hon har också varit domare i realityserien America’s Next Top Model. Twiggy har också gjort en del musik. Hon har släppt 3 album men de har inte blivit speciellt uppmärksammade. Hennes populäraste låt är When I Think of You som släpptes 1966.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela